Střešní krytiny – v Německu otázka tradice a kultury

Střešní krytiny – v Německu otázka tradice a kultury

Střešní krytiny – v Německu otázka tradice a kultury

Bravo Europa, odborník na střešní krytiny, investuje v Německu. Společnost rozšiřuje stávající logistické centrum v Bernburgu o zařízení na výrobu kovových střešních krytin.

Bravo Europa si přeje rozšířit svoje postavení na německém trhu a od letošního jara se bude velká část výroby odehrávat v této zemi. Bravo se specializuje na výrobu a prodej kovových produktů pro střechy a opláštění šitých na míru zákazníkům hobby marketů i specialistům v oboru. Řady produktů zahrnují kovové střešní tašky, střešní systémy, opláštění a oplocení, okapové systémy, plastové materiály pro lehké konstrukce, ale také šrouby a univerzální příslušenství. Kromě toho společnost nabízí zákazníkům na míru šité marketingové koncepce pro prodejny a prodejní regály.

Skupina v tomto roce oslavuje svoje 21. výročí. Všechno začala v rumunském městě Fundulea. Rok nato vznikla vlastní značka společnosti BELPROFILE, která je určena pro odborníky a montážní specialisty. O čtyři roky později zahájila společnost Bravo vlastní výrobu a v roce 2010 otevřela nový výrobní závod. V roce 2011 byla založena dceřiná společnost v České republice. V takzvaném „zahajovacím roce“ 2015 jsme slavili začátek výroby v České republice. V následujícím roce došlo k vytvoření pobočky Bravo Německo.  Dnes už v celé Evropě prodává produkty Bravo více než 2000 prodejen. Na trzích ve 20 evropských zemích nabízíme přes 1549 položek.

Díky rostoucí poptávce na německém trhu v uplynulých letech se Bravo Europa rozhodla investovat do výrobního závodu v Bernburgu. Tímto krokem si společnost přeje posílit a rozšířit dlouhodobou spolupráci se svými partnery. Kromě toho specialisté na střešní krytiny uvádějí, že chtějí být v budoucnosti ještě blíže svým zákazníkům, nabízet flexibilnější produkty za konkurenční ceny a chovat se zodpovědněji k životnímu prostředí.

„Německo je jeden z největších trhů pro renovace bydlení v Evropě a jedna z jeho charakteristik je, že „udělej si sám“ je zde záležitostí tradice a místní kultury. Kromě ekonomické motivace je tu skutečnost, že Němci ovládají určité dovednosti a jsou hrdí na to, že si svoje bydlení a životní prostor umějí renovovat a vylepšovat sami“, uvádí Adrian Minuta, zakladatel a CEO Bravo Europa s přesvědčením. „Je to důvod, proč hovoříme o nejrozvinutějším, nejkonkurenčnějším a nejinovativnějším trhu, kde přežívají jen ti nejlepší.“

Zveřejněno na portálu diyonline.de.