Dakbedekking – Een kwestie van traditie en cultuur in Duitsland

Dakbedekking – Een kwestie van traditie en cultuur in Duitsland

Dakbedekking – Een kwestie van traditie en cultuur in Duitsland

De dakspecialist Bravo Europa investeert in Duitsland. Het bedrijf breidt het bestaande logistieke centrum in Bernburg uit met productiefaciliteiten voor metalen dakbedekkingen.

Bravo Europa wil zijn marktpositie in Duitsland uitbreiden en zal daar vanaf dit voorjaar een groot deel van zijn assortiment produceren. Bravo is gespecialiseerd in de productie en verkoop van metalen producten voor daken en gevelbekleding, afgestemd op de eisen van doe-het-zelvers en professionals. Het assortiment omvat metalen dakpannen, dakbedekkingsoplossingen, gevelbekleding en hekken, Hemelwaterafvoersystemen, kunststof materialen voor lichte constructies, alsmede schroeven en universele accessoires. Bovendien biedt het bedrijf zijn klanten op maat gemaakte marketingconcepten voor POS//schap

De groep viert dit jaar zijn 21e verjaardag. Het begon allemaal in Fundulea (Roemenië), een jaar later volgde het startsein voor het eigen merk BELPROFILE, dat zich richt op professionals en dakdekkers. Vier jaar later begon Bravo met eigen productie en kon in 2010 een nieuwe productiefaciliteit in gebruik nemen. In 2011 werd een dochteronderneming opgericht in Tsjechië. In het zogenaamde “inauguratiejaar” 2015 werd de start van de productie in Tsjechië gevierd. In het daaropvolgende jaar werd de vestiging van Bravo Duitsland uitgebreid naar de Bondsrepubliek. Vandaag de dag verkopen meer dan 2.000 POS in heel Europa Bravo producten. Meer dan 1.549 artikelen zijn te vinden op markten in 20 Europese landen.

Vanwege de groeiende vraag die de groep de afgelopen jaren op de Duitse markt heeft gerealiseerd, heeft Bravo Europa besloten te investeren in een productiefaciliteit in Bernburg. Met deze stap wil het bedrijf de langdurige samenwerking met zijn partners versterken en uitbreiden. Daarnaast zegt de dakspecialist in de toekomst nog dichter bij zijn klanten te willen staan, flexibelere producten tegen concurrerende prijzen te willen leveren en klimaatvriendelijker te willen handelen.

“Duitsland is een van de grootste markten voor woningverbetering in Europa en een van de belangrijkste kenmerken is dat ‘DOE HET ZELF’ daar een kwestie van traditie en cultuur is. Naast economische motivatie hebben Duitsers ook de vaardigheden en trots om hun huizen te onderhouden en te verbeteren om zo extra toegevoegde waarde voor hun leven te creëren”, zegt Adrian Minuta, oprichter en CEO van Bravo Europa, vol overtuiging. “Daarom hebben we het over de meest ontwikkelde, meest competitieve en meest innovatieve markt waarin alleen de besten kunnen overleven.”

Gepubliceerd door diyonline.de.