BRAVO EUROPA distribuie în 13 tari din Europa

BRAVO EUROPA distribuie în 13 tari din Europa

BRAVO EUROPA distribuie în 13 tari din Europa

Extinderea Bravo către piețele din Europa ne confirmă poziția din prezent – peste 180 de angajați în 6 țări europene și distribuția către 13 țări, în peste 1300 de magazine DIY.

Ce produse oferă pe piață Bravo Europa și care este targetul acestora?

Bravo Europa dezvoltă, produce și distribuie produse ce răspund nevoilor clienților care doresc să își îmbunătățească spațiul locativ, destinate atât constructiilor noi, cât mai ales proiectelor de renovare și modernizare a construcțiilor. Mai exact Bravo produce sisteme complete pentru: acoperișuri, placări pereți, colectarea apelor pluviale, garduri, glafuri pentru ferestre.

Produsele Bravo sunt distribuite la nivel internațional prin intermediul rețelelor de DIY, sub conceptul „ BRAVO, soluția inteligentă”.

Cum a arătat piața pe care activați în 2016? (valoare piață, competiție etc.) Ce previziuni aveți pentru acest an?

Anul 2016 la nivel european a cunoscut o ușoară creștere, sustinută în special de modificarea politicii bancare de creditare a construcțiilor, în sensul în care finanțarea s-a mutat din zona construcțiilor noi în zona îmbunătățirii locative.

În special pe piața renovărilor, acoperisurile metalice au început să câștige cotă din piața acoperișurilor ceramice și a celor din beton, aspect datorat avantajelor determinate de greutate, timp de montaj și costuri reduse.

Compania și-a început activitatea în țara noastră în urmă cu 16 ani. Puteți trece în revistă principalele realizări, dar și provocări din această perioadă?

Cred că în cei 16 ani de activitate am avut multe realizari și multe provocări:

Am fost prima companie românească care a câștigat poziția de lider într-o piață în care principalii jucatori erau companii multinaționale cu experienta, bugete impresionante și investitii de zeci de milioane de euro. Credem că prin prisma rezultatelor noastre din acea perioadă, în domeniul nostru, am deschis drumul companiilor românesti către performanță.

O altă realizare importantă este extinderea Bravo la nivel extern prin câștigarea încrederii unor parteneri la nivel internațional, compania având în acest moment peste 180 de angajați în 6 țări și furnizează produsele în 13 țări din Europa, în peste 1300 de magazine DIY.

În ceea ce privește provocările, acestea se referă în primul rând la gestionarea perioadei de criză din anii 2010 – 2012, perioadă care ne-a pus în situația de a renunța la liniile de business riscante.
Dar poate cea mai mare provocare cu care ne confruntăm în acest moment este aceea de unificare a culturii organizaționale, întrucât în cadrul grupului suntem 6 naționalități diferite.

De asemenea, cum a fost pentru Bravo Europa anul trecut?

Anul 2016 a însemnat pentru Bravo Europa în primul rând un an al investitiilor, principala noastra preocupare a fost „up-gradarea” infrastructurii logistice si de productie, informatizarea proceselor și cresterea nivelului profesional al angajaților.
În România și Cehia compania și-a dublat capacitatea de producție pentru principalele produse, iar în Germania am deschis o platformă logistică. Cele trei platforme au crescut capacitatea de depozitare și livrare cu peste 50%.

Am înregistrat o imbunătățire semnificativă a capacității de livrare prin creșterea numărului de magazine deservite, de la 554 magazine în decembrie 2015 la 1196 magazine în decembrie 2016.

Cum a debutat 2017 și care sunt principalele obiective din acest an pe care vi le-ați stabilit? (investiții, produse noi, piețe noi etc.)

Anul 2017, din păcate, a debutat cu o criză a materiei prime, pe fondul impunerii la nivelul Uniunii Europene a unor taxe protecționiste față de produsele din Asia, producătorii europeni se află în fața unei lipse de capacitate de producție; situație care a generat creșteri importante de pret. Sperăm ca în trimestrul 2 acestă criză să se regleze.

Pentru anul 2017, avem ca principale obiective consolidarea poziției de lider pe piețele de DIY în tarile în care operăm cu propriile companii: Romania, Cehia, Germania și Austria și cresterea cotei de piață în celelalte 9 țări în care suntem prezenți.
În 2017 grupul Bravo și-a propus afaceri consolidate de peste 35 mil de euro, cu 25% în creștere față de anul anterior. În România, compania și-a propus o creștere de 10% până la nivelul de 20 mil euro.

Care sunt motivele pentru care activitatea din România este cea mai importantă pentru companie (aici există cea mai mare fabrică ce deservește cei mai mulți clienți)?

Unitatea din România are o bogată experiență în producția și livrarea produselor în rețelele DIY, find specializați în crearea de concepte de vanzare care în timp și-au dovedit succesul și din acest motiv ne propunem să ducem în toată Europa aceste concepte.

Răspunsurile au fost oferite de către Adrian Minută, CEO Bravo Europa Group.