BRAVO EUROPA distribueert in 13 Europese landen

BRAVO EUROPA distribueert in 13 Europese landen

BRAVO EUROPA distribueert in 13 Europese landen

De ontwikkeling van Bravo naar Europese markten bevestigt onze huidige positie – meer dan 180 medewerkers in 6 Europese landen en distributie naar 13 landen, in meer dan 1300 bouwmarkten.

Welke producten biedt Bravo Europa op de markt aan en wat is hun doel?

In 2016 was er een lichte stijging op Europees niveau, met name ondersteund door de wijziging van het bankbeleid voor bouwkredieten, in die zin dat de financiering is verschoven van het gebied van nieuwbouw naar het gebied van woningverbetering.

Vooral op de renovatiemarkt beginnen metalen daken marktaandeel te winnen van de keramische en betonnen daken, dankzij de voordelen die worden bepaald door het gewicht, de installatietijd en de lage kosten.

Het bedrijf begon zijn activiteiten in ons land 16 jaar geleden. Kunt u de belangrijkste verwezenlijkingen, maar ook de belangrijkste uitdagingen tijdens deze periode bespreken?

Ik denk dat er in die 16 jaar van activiteit veel successen en uitdagingen waren:

Wij waren het eerste Roemeense bedrijf dat een leidende positie veroverde op een markt waar de belangrijkste spelers ervaren multinationals waren, met indrukwekkende budgetten en investeringen van tientallen miljoenen euro. Wij geloven dat wij, in het licht van onze resultaten uit die periode, de weg hebben geopend voor Roemeense bedrijven naar prestaties op ons gebied.

Een andere belangrijke verwezenlijking is de ontwikkeling van Bravo in het buitenland door het vertrouwen te winnen van internationale partners. Het bedrijf heeft momenteel meer dan 180 werknemers in 6 landen en levert producten in 13 landen in Europa, in meer dan 1300 doe-het-zelfzaken.

De uitdagingen hebben vooral te maken met het beheer van de crisisperiode van 2010 tot 2012, waardoor we risicovolle activiteiten moesten opgeven.

Maar misschien is de grootste uitdaging waar we op dit moment voor staan het verenigen van de organisatiecultuur, aangezien we met 6 verschillende nationaliteiten binnen de groep zijn.

En hoe was het afgelopen jaar voor Bravo Europa?

Allereerst betekende 2016 voor Bravo Europa een jaar van investeringen; onze voornaamste zorg was het “upgraden” van de logistieke en productie-infrastructuur, het automatiseren van de processen en het verhogen van het professionele niveau van de medewerkers. In Roemenië en Tsjechië heeft het bedrijf zijn productiecapaciteit voor de belangrijkste producten verdubbeld, en in Duitsland hebben we een logistiek platform geopend. De drie platforms hebben de opslag- en leveringscapaciteit met meer dan 50% verhoogd.

Voor 2017 zijn onze belangrijkste doelstellingen het consolideren van de leidende positie op de doe-het-zelfmarkten in de landen waar we met eigen bedrijven actief zijn: Roemenië, Tsjechië, Duitsland en Oostenrijk en het vergroten van het marktaandeel in de andere 9 landen waar we aanwezig zijn. Voor 2017 heeft de groep Bravo een geconsolideerde activiteit gepland van meer dan 35 miljoen euro, een stijging met 25% ten opzichte van het voorgaande jaar. In Roemenië heeft het bedrijf een stijging van 10% gepland, tot het niveau van 20 miljoen euro.

Om welke redenen is de activiteit in Roemenië belangrijker voor het bedrijf (hier staat de grootste fabriek die de meeste klanten bedient)?

De eenheid in Roemenië is zeer ervaren in de productie en levering van producten in doe-het-zelf-netwerken en is gespecialiseerd in het creëren van verkoopconcepten die in de loop der tijd succesvol zijn gebleken en daarom streven wij ernaar deze concepten in heel Europa in te voeren.

De antwoorden werden gegeven door Adrian Minută, CEO van Bravo Europa Group.